vrijdag, 11. april 2008 - 13:23

Jongeren willen géén PA worden van Geer, Goor en Geert

Amsterdam

Ondanks hun enorme populariteit wil een groot deel van de jongeren géén Personal Assistent worden van Gerard Joling en Gordon. Dit blijkt uit de Vedior Vakantiebanenmonitor, uitgevoerd door RuigrokNetPanel in opdracht van Vedior Uitzendbureau. Van de jongeren geeft 14% aan het minst graag als vakantiebaan de persoonlijke assistent van Geer en Goor te zijn. Geert Wilders die met 10% als tweede wordt genoemd door de jongeren, is ook niet populair als vakantiebaas.

Opvallend is dat op de vraag, 'Van welke bekende Nederlander zou jij het liefst de Personal Assistent willen zijn?' ook Geer en Goor de meeste stemmen krijgen. Patty Brard is de minst populaire vrouwelijke tv persoonlijkheid. Van de jongeren geeft 3% aan geen Personal Assistant van Brard te willen zijn. Yolanthe Cabau van Kasbergen krijgt van alle Nederlandse vrouwen de meeste sollicitatiebrieven voor een vakantiebaan. Muzikale BN'ers waarvoor men graag wil werken, komen vaak uit Volendam. Jan Smit en Nick & Simon zijn favoriet.


PA wel van:

1 Gerard Joling en Gordon 4%
2 Marco Borsato 3%
3 Yolanthe Cabau van Kasbergen 2%
4 Paul de Leeuw 3%
5 Jan Peter Balkenende 1%

PA niet van:

1 Gerard Joling en Gordon 14%
2 Geert Wilders 10%
3 Jan Peter Balkenende 7%
4 Paul de Leeuw 7%
5 Patty Brard 3%

De doelpopulatie van dit onderzoek zijn Nederlandse jongeren van 13 tot en met 22 jaar. Er zijn 504 waarnemingen verzameld in de periode van 12 tot en met 18 maart 2008.
Categorie:
Tag(s):