vrijdag, 15. februari 2008 - 1:36

Jongerenraad Borsele stevent af op overwinning

Borsele

Na eerst de voorronde te hebben gewonnen staat de Jongerenraad Borsele momenteel bovenaan in de laatste alles beslissende finale poule. Het gaat hier om de verkiezing van de meest populaire jongerenraad van Nederland. Met nog maar een kleine week te gaan moeten ze het nu tegen de 5 beste Jongerenraden van Nederland opnemen om de meest populaire Jongerenraad van Nederland te worden.

De Jongerenraad Borsele gaat goed in de race om meest populaire Jongerenraad van Nederland te worden.

De Jongerenraad, adviesorgaan van het college in de gemeente Borsele, is populair. Uit de lopende strijd blijkt dat ze een grote achterban hebben, en dat lijkt nu vruchten af te gaan werpen. In oktober is begonnen met voorrondes onder de Jongerenraden van Nederland waarvan uit hun site’s blijkt dat ze actief zijn. In Nederland zijn dat er momenteel zo’n 60 stuks. Na die voorrondes bleven er uiteindelijk 15 over en die beslissen in drie afzonderlijke rondes wie er winnaar wordt. Tot de huidige laatste ronde stond de Jongerenraad van Oss bovenaan.

Momenteel gaat de strijd tussen de Jongerenraden van Borsele, Rotterdam, Goirle, Tholen en Veenendaal. Deze Jongerenraden kwamen als sterkste uit de voorrondes naar voren.

De Jongerenraad Borsele bestaat dit jaar 5 jaar en viert haar eerst lustrum op 29 februari aanstaande. Een verkiezing tot meest populaire Jongerenraad van Nederland zou daar mooi bij aansluiten. De mogelijk tot stemmen loopt nog tot dinsdag 19 februari 23.59. De stem kan uitgebracht worden op http://jeugdparticipatie.startkabel.nl/
Provincie:
Tag(s):