vrijdag, 13. juni 2008 - 1:01

Jongetjes bekennen brandstichting supermarkt

Tiel

Twee jongens van 9 en 10 jaar oud hebben bekend dat zij woensdagmiddag brand hebben gesticht in een supermarkt aan de Nieuwe Tielseweg. Het gehele winkelcentrum werd door politie en brandweer ontruimd in verband met de rookontwikkeling.

Gelukkig had de brandweer, die met groot materieel was uitgerukt, de brand snel onder controle. De winkel liep veel rook- en waterschade op.

Bij het politieonderzoek dat na de brand volgde werden ook de videobeelden van de bewakingscamera’s uitgekeken. Daardoor kon worden aangetoond dat het vuur door brandstichting was veroorzaakt. Ook leverde dit een duidelijk signalement van twee verdachten op. Dit signalement is direct doorgegeven aan alle politiemensen in de omgeving van het winkelcentrum. Hierdoor konden op de Wadenoijenlaan de twee jongens worden aangehouden.

De jongens worden verhoord door rechercheurs die gecertificeerd zijn voor het verhoor van jonge kinderen. De jongens hebben inmiddels bekend dat zij zakken chips hebben aangestoken en zo de brand hebben veroorzaakt.
Provincie:
Tag(s):