donderdag, 4. september 2008 - 17:22

Joop Braakhekke op glad ijs

Rotterdam

Tien schaatsers op een drijvende ijsvloer in de haven van Rotterdam. Met deze stunt kondigde Holiday on Ice donderdagmiddag de Nederlandse tournee van ‘Mystery’ aan, de nieuwste productie van de ijsshow die vanaf 10 oktober t/m 4 januari in het hele land te zien is.

Tientallen journalisten, bekende Nederlanders en relaties van Holiday on Ice verzamelden zich rond half twaalf bij de Wilhelminakade in Rotterdam. Daar gingen ze aan boord van de Jules Verne, een schip dat het gezelschap naar de Erasmusbrug bracht. Vanaf het dek zagen de gasten vanuit de verte een heuse ijsschots naderen waarop schaatsers een voorproefje lieten zien van de nieuwe show Mystery.

Niet alleen de schaatsers zorgden voor verbazing bij de gasten. Ook de aanwezigheid van een Mystery-Guest veroorzaakte hilariteit. Midden tussen de schaatsers bewoog televisiekok Joop Braakhekke zich op glad ijs. In een koksoutfit maakte hij een cocktail die de toepasselijke naam ‘De scheve schaats’ droeg. Na de show ging hij aan boord van het schip en overhandigde de cocktail aan Henk Kivits, directeur van Stage Entertainment (het moederbedrijf van Holiday on Ice, red). ,,Joop is tijdens onze tournee gastheer van een aantal diners op het ijs�, legt Stolk uit. ,,Mensen die reserveren maken kans op een plekje aan tafel bij de kok. We vieren op deze manier dat we zijn uitgeroepen tot best bezochte ijsshow ooit, een bijzondere prestatie die bekroond is met een award van het Guinness Book of Records.�
Categorie:
Tag(s):