donderdag, 3. januari 2008 - 22:00

JOVD beloont D66-er en hoopt op liberalere PVV (EMBARGO 4/1 om 19.30)

Den Haag

De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) heeft tijdens haar nieuwjaarsborrel in Den Haag D-66 europarlementarier Sophie in ’t Veld uitgeroepen tot liberaal van het jaar 2008. Tegelijkertijd kreeg Geert Wilders de Liberale Aanmoedigingsprijs, waarmee hij wordt aangespoord zich in 2008 wat liberaler op te stellen.

Dankzij haar inspanningen voor homo- en vrouwenrechten en haar strijd tegen het uithollen van privacy en individuele vrijheden mag Sophie in ’t Veld de Liberaal van het Jaar-wisseltrofee één jaar lang in haar bezit houden. Ze neemt de trofee over van Gerrit Zalm, die de prijs vorig jaar won. In ’t Veld was in 2007 onder andere in het nieuws door haar niet aflatende inzet voor rechten van homo’s over de hele wereld. “Ik zal deze liberale eretitel dit jaar met veel plezier dragen! Alle lof voor de JOVD, die met D66 ondubbelzinnig kiest voor de liberale kernwaarden van vrijheid en democratie! We verkwanselen achteloos onze kostbare individuele vrijheden en burgerrechten in de strijd tegen terrorisme. En zelfs in Nederland staat de hard bevochten gelijkheid van homo's en vrouwen onder druk door de terugkeer van godsdienst in de politiek�, aldus in ‘t Veld.

De nieuw in het leven geroepen Liberale Aanmoedigingsprijs werd door de jonge liberalen aan Geert Wilders toebedeeld. Landelijk Voorzitter Jeroen Diepemaat:�We hebben Wilders leren kennen als jong talent in de VVD-fractie. Een bevlogen redenaar en uitstekend politicus. Helaas is hij sinds zijn vertrek bij de VVD het liberale pad volledig bijster geraakt.�

2007 Was een succesvol, maar ook moeilijk jaar voor de PVV-leider. Zijn partij bleef stijgen in de peilingen, maar hij kreeg tegelijkertijd veel kritiek vanwege zijn vaak radicale standpunten en voorstellen. “Wij als JOVD hopen met de Aanmoedigingsprijs eens een positief weerwoord aan Wilders te bieden. Hij heeft in 2007 het debat in de media beheersd. We willen hem graag aansporen zijn kwaliteiten weer te gebruiken om vaker het liberale woord te verkondigen, zodat we het wat vaker met hem eens kunnen zijn. Geert kan zeker liberaler!� aldus Diepemaat.
Provincie:
Tag(s):