maandag, 10. maart 2008 - 19:43

JOVD komt met anti-Fitna filmpje

Amsterdam

De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) komt met een ludieke "anti Fitna film" van 1 minuut, om de aandacht te vestigen op de vrijheid van meningsuiting. De JOVD wil hiermee ingaan tegen de stroom van kritiek op Wilders, die volgens de jonge liberalen het volste recht heeft zijn mening te geven mits hij binnen de grenzen van de wet blijft.

De JOVD is geschrokken van de uitlatingen van een aantal kabinetsleden en politici over de film. Volgens Landelijk Voorzitter Jeroen Diepemaat had het kabinet sterker positie moeten kiezen voor de vrijheid van meningsuiting, na de druk van een aantal buitenlandse landen om deze buitenspel te zetten: "Dit is een van de belangrijkste rechten in onze liberale democratie en mag nooit gerelativeerd worden. Zelfs niet wanneer er andere belangen op het spel staan. Het kan toch niet zo zijn dat we moeten toegeven aan landen die niet eens weten wat het recht op vrijheid van meningsuiting inhoudt?"

Volgens Diepemaat mag Wilders in zijn film laten zien wat hij wil, zo lang het binnen de grenzen van de wet past: "Wanneer mensen in Nederland zich beledigd voelen door zijn film, kunnen ze zich wenden tot de rechter. Wanneer mensen in andere landen het nodig vinden naar aanleiding van de film over te gaan tot geweld, dan is dat hun verantwoordelijkheid en niet die van Wilders. Bovendien bewijzen ze met dat verwerpelijke gedrag alleen maar zijn gelijk."

De jonge liberalen hopen daarentegen wel dat Wilders zijn recht op vrijheid van meningsuiting verantwoordelijk gebruikt. Diepemaat: "We mogen niet zwichten voor de dreigementen van tirannen uit Khartoum of Teheran. Daarin had H.M. Van Randwijk meer dan 50 jaar geleden al gelijk!"

Het Tegenfilmpje is vanaf maandag te bekijken.
Categorie:
Tag(s):