dinsdag, 29. juli 2008 - 14:22

Jul de Muis opent audiotour op Paleis het Loo

Apeldoorn

Maandag is buurman Jul de Muis, mascotte van familiepretpark Koningin Juliana Toren in Apeldoorn, speciaal naar Paleis Het Loo gekomen om de nieuwe audiotour voor kinderen in gebruik te nemen. Op speelse wijze heeft de supergrote muis met een aantal kinderen de gesproken rondleiding door het museum gevolgd.

Een audiotour is in de museumwereld een beproefd middel voor bezoekers om individueel en in eigen tempo naar informatie over de collectie, het gebouw en de geschiedenis te luisteren. Na lange tijd van voorbereiding kunnen voortaan zowel kinderen als volwassenen, met een koptelefoon op en een bedieningsapparaatje in de hand, een rondgang door Paleis Het Loo maken aan de hand van een audiotour.

De verhalen zijn door verschillende stemmen ingesproken, voorzien van levendige achtergrondgeluiden en fragmenten met passende muziek. Naar keuze kan op verschillende momenten gekozen worden voor ‘verdieping’ in de vorm van leuke anekdotes. Al naar gelang de gekozen verdieping duurt een tour één tot anderhalf uur.

De audiotour wordt aangeboden in een speciale versie voor kinderen (van circa 6 t/m 12 jaar) en een versie voor volwassenen. De volwassen versie is ook in het Engels, Duits en Frans verkrijgbaar. De audiotours zijn in het paleis te huur.
Provincie:
Tag(s):