maandag, 11. februari 2008 - 21:44

Junior Vakkanjers strijden om tickets voor landelijke finale

Assen

Bijna 650 derde- en vierdejaars vmbo-leerlingen strijden op 14 februari om een plek in de landelijke finale van de Junior VakkanjerWedstrijden 2008. CS Vincent van Gogh in Assen is één van de twaalf locaties van deze techniekwedstrijden voor aanstormende metaal- en elektrotalenten. In Assen verschijnen 41 regionale Junior Vakkanjers aan de aftrap van de regionale kampioenschappen.

De Junior VakkanjerWedstrijden zijn techniekwedstrijden voor derde- en vierdejaars vmbo-leerlingen. Bij de individuele wedstrijden staan er dit jaar vijf wedstrijdvakken op het programma: CAD-tekenen, elektrotechniek, lassen, metaaltechniek en metalektro. Daarnaast is er ook nog een teamchallenge met teams van vijf leerlingen uit elk van de vijf wedstrijddisciplines. De deelnemers aan de teamchallenge ontwerpen en bouwen een triker: een hippe driewieler.

De jurering van de individuele wedstrijden vindt direct na afloop van de wedstrijden plaats. De prijsuitreiking is op alle wedstrijdlocaties om 18.30 uur.

De finale van de Junior VakkanjerWedstrijden 2008 is tijdens de Techni-Show, van 11-15 maart in de Jaarbeurs Utrecht. Hier strijden alle regionale kampioenen en de twaalf beste teams om de nationale titel.
Provincie:
Tag(s):