woensdag, 20. augustus 2008 - 18:17

Jurgen Bey wint Woonbeurs Pin 2008

Amsterdam

De Woonbeurs Amsterdam is de grootste consumentenbeurs op woongebied in Nederland. Een deskundig jury bestaande uit Ed Annink (Ontwerpwerk), José Molenaar (Eigen Huis & Interieur), Job Smeets en Nynke Tynagel (Studio Job) en Mei-Lan Tjoa (Woonbeurs Amsterdam) kenden de Woonbeurs Pin 2008 toe aan Jurgen Bey voor zijn gehele euvre.

Bekende woon- en buitenbladen: VT Wonen, 101 Woonideeen, Eigen huis & Interieur, More Than Classic, ariadne at Home, Seasons, Tuin&Co en Home and Garden zijn verantwoordleijk voro de Woonbeurs. Op de beurs zijn heel veel trends, beursaanbiedingen en ruim 300 woonexperts aanweizg. In 2007 trok de beurs bijna 90.000 bezoekers.

De Woonbeurs Amsterdam eert Jurgen Bey voor zijn gehele oeuvre op maandag 29 september met de Woonbeurs Pin 2008. Het werk van Bey krijgt zowel in de Nederlandse vakwereld als in de pers ruime aandacht en ook in het buitenland is zijn naam veelbesproken. Momenteel geeft hij les aan het Royal College of Art in Londen. In 2002 richt hij samen met architect Rianne Makkink Studio Makkink & Bey op.

Ook tijdens de Salone del Mobile in Milaan, eerder dit jaar, toonde Studio Makkink & Bey zich weer van zijn beste kant. Voor Royal Tichelaar Makkum geven zij een speciale interpretatie van de traditionele Nederlandse 17e eeuwse bloemen piramide. Samen met Hella Jongerius, modeontwerper Alexander van Slobbe en de pin winnaar van vorig jaar Studio Job, presenteerde zij deze bijzondere collectie van vazen onder de naam 'Pyramids of Makkum’.
Categorie:
Tag(s):