dinsdag, 8. januari 2008 - 12:09

Jurjen Hempel luidt nieuwjaarsklokken

Groningen

Meer dan 1.000 klanten van ABN AMRO en ABN AMRO Private Banking Groningen woonden afgelopen vrijdag het nieuwjaarsconcert bij. Het traditionele concert werd dit jaar voor de 17e keer gehouden. Het JeugdOrkest Nederland (JON), bestaande uit 85 jeugdige toptalenten, voerde klassieke werken uit van o.a. Barber, Schubert en Shostakovich onder begeleiding van dirigent Jurjen Hempel.

Directeur ABN AMRO Groningen, Johan Lindemulder: “ABN AMRO heeft van oudsher een relatie met klassieke muziek. Ook dit jaar mochten wij ons verheugen op de komst van een groot aantal klanten. Het grote aantal aanmeldingen is goeddeels te verklaren doordat wij het programma blijven verjongen. De bank wil met evenementen zoals het nieuwjaarsconcert ook jong talent stimuleren.�

85 Toptalenten uit Nederland van veertien tot twintig jaar vormen het jong oranje van de klassieke muziek. Aangevoerd door de internationaal gerenommeerde dirigent Jurjen Hempel, concentreerde het orkest zich op kwaliteit, samenspel en plezier. Hempel dirigeerde het nieuwjaarsconcert dit jaar voor de derde keer, waarbij hij de composities met veel enthousiasme en humor toelichtte voor het publiek. Violiste Elvira van Groningen (1992) gaf een gepassioneerd solo-optreden.

Het JeugdOrkest Nederland is in 1959 in het oosten van het land opgericht door Ru Sevenhuijsen als regionaal jeugdorkest. Sinds 1989 opereert het orkest op nationaal en internationaal niveau. Het orkest schroomt niet voor experimentele uitvoeringsvormen en plekken.
Provincie:
Tag(s):