dinsdag, 29. januari 2008 - 21:26

Justitie gaat kansspelen op internet aanpakken

Den Haag

Het ministerie van Justitie gaat illegale internetkansspelen harder aanpakken. Financiële instellingen in Nederland krijgen van het ministerie een lijst met organisaties die zich met hun internetkansspelen op de Nederlandse markt richten.

De Wet op de Kansspelen staat niet toe dat de financiële instellingen betalingsverkeer faciliteren tussen deze illegale sites en de spelers in Nederland.

In Nederland is het niet toegestaan om zonder vergunning kansspelen aan te bieden. Dat geldt ook voor bedrijven die actief zijn op het internet. Op dit moment heeft geen enkel bedrijf in Nederland toestemming om kansspelen op internet aan te bieden. In de praktijk blijkt dat er desondanks een groot aanbod aan internetkansspelen is, dat zich richt op de Nederlandse markt.

Het ministerie van Justitie heeft in het afgelopen jaar zowel een groot aantal aanbieders van internetgoksites aangeschreven, als een aantal financiële dienstverleners zoals banken en internetbetaalsystemen. De bedrijven zijn gewezen op de bepalingen in de Wet op de Kansspelen en hen is verzocht de bedrijfsvoering conform deze wet aan te passen.
Categorie:
Tag(s):