woensdag, 25. juni 2008 - 13:37

Justitie zet illegalen met charter uit

Den Haag

De Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) van het ministerie van Justitie heeft dinsdag 25 Nigeriaanse illegalen met een chartervlucht naar hun land van herkomst uitgezet.

De drieëntwintig mannen en twee vrouwen gingen naar Lagos. Het merendeel van de uitgezette personen verbleef reeds in vreemdelingenbewaring in afwachting van hun uitzetting. Dit heeft staatssecretaris Albayrak van Justitie vandaag bekend gemaakt tijdens een conferentie over terugkeerinitiatieven voor uitgeprocedeerde vluchtelingen. ‘Met het daadwerkelijk uitvoeren van het terugkeerbeleid geven we een eenduidig signaal af, aldus de staatssecretaris’, ‘en naar de vreemdeling toe kan het een extra prikkel zijn voor zelfstandig vertrek.’

Het overgrote deel van de van de illegalen had geen paspoort. Door de Nigeriaanse autoriteiten is hun identiteit en nationaliteit vastgesteld om de benodigde reisdocumenten te verkrijgen. Dit jaar zijn 200 Nigeranen teruggekeerd naar hun land van herkomst.

De vlucht is in samenwerking met andere Europese landen uitgevoerd. Met dezelfde vlucht vertrokken uit Ierland acht en uit België vijf illegalen vreemdelingen terug naar Nigeria.
Provincie:
Tag(s):