woensdag, 6. februari 2008 - 13:11

Kaart en bloemen nog steeds populair

Amsterdam

Op vrijdag 14 februari aanstaande kijkt de hele wereld reikhalzend uit naar de brievenbus. Is er dit jaar wederom een stille aanbidder of geliefde die met een kaart of andere verrassing je hart een heel klein beetje doet overslaan? We hebben het uiteraard over Valentijnsdag, die ene speciale dag in het jaar waar je op een anonieme manier je verliefdheid of vriendschap uit. Maar waar komt Valentijnsdag eigenlijk vandaan? En waarom vieren we het eigenlijk?

Valentijnsdag is over de gehele wereld dé dag van liefde en vriendschap. De oorsprong van deze dag vindt plaats in de 3e eeuw na Christus, waar priester Valentijn in de tijd van het oude Rome gevangen wordt genomen en wordt ondergebracht bij een blind meisje. Hij genas haar van haar blindheid en haar gehele familie bekeerde zich tot het christendom. Maar ondanks alles werd hij op 14 februari 270 onthoofd. Hij liet het meisje een briefje achter met daarop als afzender 'Je Valentijn'. Op deze manier werd Valentijn dé patroonheilige van geliefden en vriendschap.

Er zijn natuurlijk 1001 manieren te bedenken om jouw geliefde op een attente en spontane manier te verrassen. Een roos tussen je lippen en een gitaarballade onder het raam is misschien wat uit de mode, want uit onderzoek blijkt dat een kaartje nog steeds veruit het meest populair is op Valentijnsdag. Meer dan de helft van de mensen die zijn of haar liefde kenbaar wil maken op Valentijnsdag stuurt een (anonieme) kaart. Een tweede plaats is weggelegd voor een bos bloemen; ruim 20% verwent zijn geliefde met rozen of andere bloemen. Wie echter van plan is een sms te versturen, kan niet op heel veel enthousiasme van de ontvanger rekenen. Een sms sturen aan je geliefde kwam in het Valentijnsonderzoek dat vorig jaar door TNT Post is gehouden op de laatste plaats.
Categorie:
Tag(s):