donderdag, 9. oktober 2008 - 17:54

Kabouter beschuitjes met jam

Renkum

De herfst heeft zijn intrede gedaan en het is weer tijd voor het kabouterpad. Deze leuke, speelse ontdektocht voor de groepen 1 en 2 van het basisonderwijs wordt eens in de twee jaar georganiseerd door het Milieu Educatie Centrum van de gemeente Renkum.

Van dinsdag 7 oktober tot en met woensdag 5 november 2008 staan tien houten kabouters te wachten in het bos rond het gebied de Keijenberg in Renkum op de kleuters die in groepjes langskomen. Bij elke kabouter voeren de kinderen een opdracht uit waarbij het gebruik van de zintuigen centraal staat.

Allereerst worden de kleuters omgetoverd tot heuse kabouters met rode wangen en een rode neus. Ze maken een heerlijke vetbol voor de vogels, bekijken het mos waarop een kabouter zijn bed heeft gemaakt en maken een prachtige kabouterketting van gekleurde bladeren. Uiteraard worden de paddenstoelen in het bos uitgebreid bekeken en gaan de kleuters op bezoek bij kabouteroma Pien, die voor iedere kleuter een heerlijk kabouterbeschuitje met jam heeft gemaakt. In totaal nemen 23 groepen deel aan het kabouterpad.
Provincie:
Tag(s):