dinsdag, 1. juli 2008 - 14:27

Kampen ontvangt jeugd uit Polen, Duitsland en Litouwen

Kampen

Kampen is dit jaar de organisator van een jongerenuitwisseling tussen jongeren uit de partnerstad Soest (Duitsland), de Soester partnerstad Strzelce Opolskie (Polen) en hun partnerstad Druskininkai (Litouwen). De uitwisseling vindt plaats van 4 tot en met 13 juli. Dit heeft de gemeente dinsdag bekendgemaakt.

Vanuit iedere stad doet een groep van 15 jongeren in de leeftijd van 15 tot 18 jaar mee. Kampen neemt voor het vierde jaar deel aan de uitwisseling, die beurtelings door de steden georganiseerd wordt.

De uitwisseling vindt jaarlijks plaats om zo jongeren uit verschillende landen de kans te bieden om elkaar en elkaars culturen te leren kennen. De organiserende stad verzorgt het thema en het programma voor de deelnemers en hun begeleiders.

Thema: ‘Water, today and tomorrow’
Dit jaar is het thema ‘Water, today and tomorrow’. Op een recreatieve, toeristische en educatieve manier maken de jongeren kennis met het water in de meest brede zin van het woord. In het programma zijn verschillende activiteiten georganiseerd die gerelateerd zijn aan dit thema.

Op vrijdag 4 juli wordt de groep om 18.00 uur ontvangen door burgemeester Oosterhof in restaurant ‘De Vierjaargetijden’, IJsselkade 59 in Kampen. Tijdens deze bijeenkomst wordt het startsein gegeven van het programma.

Deze uitwisseling is mogelijk gemaakt dankzij subsidies van de gemeente Kampen, van de internationale werkgroep Soest/Meinerzhagen, van het Grootburgerweeshuis en bijdragen van verschillende sponsoren.

De organisatie is in handen van Bert Rietman en Marlies Rentier, beiden vanuit eerdere uitwisselingen nauw betrokken bij deze jongerenuitwisseling.
Provincie:
Tag(s):