zaterdag, 26. april 2008 - 22:41

Kampioenschap gelopen voor FC Barcelona

(Elfvoetbal) FC Barcelona lijkt haar pijlen dit seizoen te richten op de Champions League. In de nationale competitie heeft de ploeg na het verlies tegen Deportivo la Coruna weinig tot geen kans meer op de titel. Als Real Madrid zondag de wedstrijd tegen Athletic de Bilbao in winst weet om te zetten, is de Koninklijke niet meer te achterhalen door de Catalaanse grootmacht.

Trainer Frank Rijkaard gaf onder andere Deco, doelman Victor Valdes en Milito rust tegen Deportivo la Coruna. Zij moeten voor het belangrijke duel in de halve finale van komende dinsdag tegen Manchester United op en top fit zijn. Deze gok pakte verkeerd uit, want Deportivo wist met 2-0 te zegevieren door doelpunten van Juan Rodriguez en Fabri.

Het verlies tegen Deportivo geeft de ambities van Rijkaard voor dit seizoen aan. Hij zet net als zijn collega Ferguson (manager Manchester United) zijn kaarten op de halve eindstrijd in het miljoenenbal. Ferguson stuurde zaterdagmiddag in de Engelse topper tegen Chelsea ook een B-elftal het veld in. Ook zij liepen tegen een nederlaag aan.

Barcelona en Manchester United maken beiden nog kans op een plaats in de finale. De eerste wedstrijd in Spanje eindigde in 0-0. Winst in de Champions League kan het seizoen voor Rijkaard redden. De Nederlander ligt wegens de tegenvallende resultaten in de Primera Division onder vuur.
Categorie:
Tag(s):