woensdag, 26. november 2008 - 19:51

Kandidaten voor Jeugdlintje gezocht

Tilburg

Op 29 april 2009 reikt de gemeente voor de tweede keer Jeugdlintjes uit aan jonge Tilburgers. De jeugdlintjes zijn bedoeld voor Tilburgers tussen 6 en 18 jaar die zich belangeloos inzetten voor een ander of voor de stad. Inwoners die een jonge Tilburger bewonderen vanwege zijn of haar inzet voor anderen, kunnen deze aanmelden voor een jeugdlintje.

Een deskundige jury bekijkt vervolgens de aanmeldingen die voor 1 maart zijn binnengekomen. Zij selecteert hieruit de tien beste, meest bijzondere kandidaten en draagt deze voor aan het college. Het college kent daarna maximaal tien jeugdlintjes per jaar toe, die de burgemeester op de dag van de lintjesregen uitreikt.


In 2008 zijn de jeugdlintjes voor het eerst uitgereikt. Vorig jaar hebben vijf jongeren een lintje gekregen van burgermeester Vreeman. Wethouder Marieke Moorman (Jeugdparticipatie): "de jongeren die vorig jaar een lintje kregen waren erg trots op deze onderscheiding. Dit bewijst dat de onderscheiding niet alleen iets voor ouderen is, maar juist ook voor jongeren die zich heel onbevangen inzetten voor de maatschappij. Zij
krijgen hiervoor de waardering die ze verdienen en geven het goede voorbeeld aan andere kinderen."
Provincie:
Tag(s):