zondag, 9. maart 2008 - 0:39

Kanovaarder gered na omslaan op Rijn

Renkum

Een 22-jarige kanovaarder uit Renkum is zaterdagavond gered nadat hij op de Rijn bij zijn woonplaats was omgeslagen. Het slachtoffer is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Twee redders kwamen met de schrik vrij.

De Renkumer ging rond half zes te water nabij de Veerweg in zijn woonplaats. Vermoedelijk als gevolg van de sterke stroming bij een krib sloeg de man vrijwel gelijk om. Buurtbewoners op woonboten sloegen direct alarm. Ook een bedrijfshulpverlener van een nabijgelegen papierfabriek hoorde en zag dat het slachtoffer in nood verkeerde.

De hulpverlener en een collega, 44 en 47 jaar oud en eveneens afkomstig uit Renkum, grepen direct in. Ook zij doken het water in en wisten het slachtoffer ongeveer honderd meter verder naar de kant te brengen. Inzet van de inmiddels aangekomen brandweer (waaronder een duikploeg) en politie bleek niet meer nodig.

Het 22-jarige slachtoffer is door de ambulancedienst met onderkoelings-verschijnselen ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. De twee bedrijfshulpverleners bleven ongedeerd en werden terplekke opgevangen en verzorgd. Bij het ongeval werd ook de traumahelikopter ingezet.
Provincie:
Tag(s):