dinsdag, 11. maart 2008 - 18:14

Kantoorpand ontruimd na klacht vreemde lucht

Leidschendam-Voorburg

Vanmorgen rond tien uur werd in een kantoorgebouw aan de Overgoo een vreemde lucht waargenomen. Op diverse verdiepingen van het uit zes etages bestaande kantoorgebouw hing een zeer penetrante geur, die zo hevig was dat twee personen met diverse klachten vervoerd zijn naar het ziekenhuis.

De brandweer begon bij aankomst direct met het verrichten van metingen op diverse etages. Nadat de lucht sterker werd is besloten om het gebouw te ontruimen. De bedrijfshulpverleningsdienst heeft het gebouw verder ontruimd. Ruim 200 personeelsleden kwamen hierbij op straat te staan. De vreemde lucht kon niet met apparatuur worden vastgesteld. Vermoedelijk is de lucht veroorzaakt door rioolgas dat via de toiletten en wasbakken door het kantoorgebouw is verspreid.

Naast de twee personeelsleden die afgevoerd zijn (zij konden in de loop van de middag weer naar huis), werden nog negen personen, waaronder drie brandweermensen, ter plaatse door personeel van de ambulancedienst nagekeken.

Rond half twee kon het personeel weer terug in het gebouw. De technische dienst van het kantoorpand zal passende maatregelen nemen om herhaling te voorkomen.
Provincie:
Tag(s):