donderdag, 21. februari 2008 - 14:18

Karin Bruers winnares Ad Vinkenprijs 2007

Tilburg

Het college van Tilburg heeft de Ad Vinkenprijs 2007 toegekend aan Karin Bruers. Aan de prijs is een geldbedrag van 2.500 euro verbonden. Wethouder Hugo Backx van cultuur verzorgt later dit voorjaar de officiële uitreiking. Karin Bruers is de tiende winnaar van de Ad Vinkenprijs.

De prijs is toegekend op voordracht van een jury bestaande uit Oda Buijs (theatermaakster, docente drama), Minou Bosua (actrice, regisseur en tekstschrijver van De Bloeiende Maagden) en Annemarie Pijnappel (coördinator projecten Fontys Hogeschool voor de Kunsten).

In het juryrapport schrijven ze: “Karin raakt, ze ontroert, onnadrukkelijk, zonder kunstjes, zonder kapsones. En ze voert een vrolijke strijd voor een samenleving in de stad waarin inwoners contact met elkaar aangaan, juist op het openbare terrein. Daarnaast is ze een podiumbeest: ze toert rond als comédienne met haar eigen one-womanshow. In haar laatste show 'Marmer en Chocolade' is de grote kracht van Karin de humor als bindmiddel in een stadse samenleving. Karin Bruers met een feilloos oog voor la condition humaine; het menselijk tekort accepteren, omarmen en erom lachen."

Wethouder Hugo Backx (cultuur): "Het is niet zo gek dat Karin Bruers de Ad Vinkenprijs heeft gewonnen, als kleinkunstenares bij uitstek. Ze heeft de stad verrijkt met verschillende optredens en culturele initiatieven. We kennen haar natuurlijk allemaal van de social sofa's, de humorvolle, inspirerende en kunstzinnige banken waarmee ze de verkilling in de stad wil tegengaan en mensen weer op een ongedwongen manier bijeen wil brengen. Met een niet aflatend enthousiasme en vol eigenheid. Een terechte winnares van de Ad Vinkenprijs 2007.
Provincie:
Tag(s):