maandag, 21. juli 2008 - 19:31

Kasteel Keukenhof terug naar de middeleeuwen

Lisse

Onder het genot van Keltische muziek, lopen ridders en jonkvrouwen op 1,2, en 3 augustus door de kasteeltuinen van kasteel de Keukenhof. Tijdens Castlefest staan op het hoofdpodium bands die met unieke instrumenten de mooiste muziek voortbrengen. In het historische dorp wordt er gekookt op een kampvuur, middeleeuwse kleding gemaakt en zal het er ruig aan toe gaan tijdens het zwaardvechten.

Gevangenen worden op middeleeuwse wijzen verhoord en de gasten kunnen zelf ervaren hoe het is om met pijl en boog te schieten. Dit jaar wordt alweer de vierde editie van het Castlefest gehouden, met dit jaar een nóg uitgebreider programma!

Het grote hoogtepunt dit jaar is de verbranding van de Wickerman. Volgens Keltische traditie werd tijdens het zomerfeest een grote strooien pop vol met offers in de brand gestoken als dank voor een geslaagde oogst. Voor de barbecue wordt uitsluitend gebruik gemaakt van speciaal geselecteerd EKO-vlees. Daarnaast is er voor vegetariërs een ruime keuze aan smakelijke etenswaren en dranken.
Categorie:
Tag(s):