vrijdag, 21. maart 2008 - 13:34

Kat overleeft terpentine avontuur

Heerenveen

Zaterdagavond kreeg de dierenambulance een melding dat buurtbewoners een kat hadden gevonden aan De Brekken die was overgoten met benzine. Bij aankomst troffen de hulpverleners een luidkeels jammerend dier aan, volledig doordrenkt met een naar benzine ruikende vloeistof.

In eerste instantie werd gedacht dat iemand geprobeerd had om de rode ex-kater op een afgrijselijke manier te laten sterven. Want hij was zo door deze vloeistof doordrengd dat het bijna onmogelijk een ongelukje, in de vorm van een omgestoten pot of blik benzine kan zijn geweest.

Eenmaal in de ambulance is de kat zo snel mogelijk naar dierenopvang ‘t Heerveld in Luinjeberd gereden. Daar is het beestje gewassen met heel veel afwasmiddel.

Na aandacht in de lokale media meldde de eigenaar zich donderdag en bleek het verhaal wel anders. De eigenaar had pas de vloer van zijn schuurtje geverfd en de kat was daar besmeurd geraakt. Op aanraden van een buurvrouw is de kat met terpentine schoongemaakt.

De eigenaresse is juist een dierenliefhebber en was zich er zeker niet van bewust dat de terpentine op haar kat een bijtend en zeer pijnlijk effect zou hebben. Sterker nog, was de kat niet op tijd gevonden en schoongemaakt, dan had de kat het door vergiftiging zeker niet overleefd. De kat maakt het nu gelukkig goed.
Provincie:
Tag(s):