donderdag, 23. oktober 2008 - 14:14

Katarina Vermeulen heeft de muzikale genen van Bram Vermeulen

Lelystad

Katarina Vermeulen treedt donderdagavond 30 oktober om 20.30 uur op in het Agora theater in Lelystad. Gezegend met een warme, loepzuivere stem en de muzikale genen van haar vader Bram Vermeulen, geldt zij als een van de grote talenten in de Nederlandse popmuziek.

Het jongste bewijs hiervan is haar tweede album ‘Sex & Money’ dat vanaf september 2008 verkrijgbaar is.

Katarina viel voor het eerst op tijdens de aan haar overleden vader opgedragen hommagetour Tijdloos. Staande ovaties in Nederlandse en Belgische theaters vielen haar ten deel. Sinds de release van het in eigen beheer uitgebrachte debuutalbum Walk With Me (2006), goed voor jubelende recensies, vestigt Katarina de aandacht op zich met haar zelfgeschreven, Engelstalige composities.

Sex & Money laat een in blues, country, jazz en pop gedrenkt repertoire horen dat gevarieerd en toch zeer herkenbaar is.

De ronduit indrukwekkende stem van Katarina met de frisse arrangementen en scherpe teksten hebben geresulteerd in een verrassend volwassen album waar het plezier vanaf spat, en dat soms doet denken aan het repertoire van dames als Norah Jones of Bonnie Raitt.

Een goed voorbeeld hiervan is de single December Moon, een beknopte jazzy ballad met een wat subversieve tekst. Op het podium neemt Katarina naast de vocalen de elektrische piano voor haar rekening. Ze wordt begeleid door een ervaren trio bestaande uit gitarist Alan McLachlan, drummer Roy Bakker en bassist Ralph Brink.

Kaarten voor deze en andere voorstellingen in de Agora zijn te bestellen via de website www.agora-lelystad.nl of bij theaterkassa aan de Agorabaan 12 op maandag t/m zaterdag van 11.00 – 15.00 uur. Of maximaal een week van tevoren telefonisch te reserveren op 0320 – 239239 en te koop aan de zaal vanaf een uur voor aanvang.
Provincie:
Tag(s):