dinsdag, 16. december 2008 - 13:35

Katholieke Kerk start mediacampagne rond kerst

Roermond

De Rooms-Katholieke Kerk organiseert met kerstmis een grote promotiecampagne. De campagne ‘Welkom thuis!’ richt zich op de grote groep nachtmisbezoekers die slechts sporadisch in de kerk komt. Het is de groep die zichzelf vaak aanduidt als ‘katholiek van huis uit’. Met behulp van spandoeken, een magazine over het katholieke geloofsgoed, een ondersteunende website en reclamespotjes op radio en televisie willen de parochies deze sporadische kerkgangers van harte ‘welkom thuis’ heten in hun geloofsgemeenschap in de hoop hen wat vaker te mogen begroeten. 



Het magazine ‘Welkom thuis!’ in een oplage van een kwart miljoen exemplaren onder de parochies verspreid. Ook in Limburg hebben de ruim 300 parochies honderden exemplaren ontvangen van het magazine, dat wordt uitgedeeld op kerstavond aan de nachtmisbezoekers. Voorafgaand aan alle RKK-uitzendingen op radio en televisie wordt een reclamespot uitgezonden die de campagne onder de aandacht brengt. Zo is de radiospot die momenteel wordt uitgezonden, ingesproken door bisschop Frans Wiertz. 



Op de website www.katholieknederland.nl wordt dagelijks nieuwe informatie aangeboden, ter ondersteuning van de parochies maar ook met allerlei weetjes over Kerstmis, vragen en antwoorden over kerk en geloof, kerstverhalen, podcasts, filmpjes, etcetera. Op deze site zijn binnenkort ook korte interviews met de meeste Nederlandse bisschoppen te zien. Zij vertellen daarin over hun meest dierbare kerstherinnering en geven korte statements over de kern van het Kerstfeest.

De kerstdagen geven gelegenheid het magazine eens door te bladeren. De website zorgt voor de feedback en de eerste ‘nazorg’. Doelstelling van de campagne is met deze kansrijke groep katholieken in gesprek te blijven en de relatie met de katholieke geloofsgemeenschap nieuwe impulsen te geven.
Provincie:
Tag(s):