vrijdag, 13. juni 2008 - 22:35

Kauwgomkunst voor een schone stad

Apeldoorn

Op vrijdag 13 juni toonde kunstenares Ineke Kaagman op het Marktplein in Apeldoorn haar kunsten met kauwgom.Volgens gemeente en scholieren van het Walterbosch College belandt kauwgom nog te veel op straat in plaats van de prullenbak.

Als alternatief hebben de scholieren een kauwgommuur bedacht. Het kunstwerk werd vrijdag aan wethouder Metz overhandigd. Na de ingebruikname veegden de scholieren de binnenstad schoon.

Het idee van de kauwgommuur ontstond op 7 december 2007. Toen presenteerden 90 leerlingen van de tweede klas van het Walterbosch aan deskundigen van Circulus en de gemeente Apeldoorn hun ideeën hoe het probleem van zwerfafval opgelost kan worden en men een bijdrage kan leveren aan een afvalloze maatschappij.

De leerlingen bedachten diverse oplossingen die te maken hebben met prullenbakken en werden er ideeën uitgewerkt, waarbij gebruikte materialen geupcycled werden in plaats van gerecycled, zoals een huis van gerecycled afval en een eetbaar patatbakje.

Gemeente en Circulus bekijken in overleg met de directie naar een geschikte locatie voor de muur bij het Walterbosch College.
Provincie:
Tag(s):