vrijdag, 17. oktober 2008 - 9:29

'Kazerne Oirschot een puinhoop'

Oirschot

Brigadeadjudant Stef Fridael luidt de noodklok over de puinhoop op de landmachtkazerne in Oirschot. Volgens Frideael zouden de militairen van de 13e Gemechaniseerde Brigade de regels aan hun laars lappen en zeer ongedisciplineerd zijn. Dit meldt de Telegraaf vrijdag.

In een internblad zegt de Brigadeadjudant dat het personeel van de grootste kazerne in Nederland zich op een hellend vlak bevinden en als de discipline niet goed opgepakt wordt, men steeds verder afglijdt. Als voorbeelden noemt Frideael op dat de legeringskamers een beestenboel zijn en er stuctureel te hard word gereden op het kazerneterrein. Tevens zijn militairen regelmatig betrokken bij schermutselingen in de binnenstad van Eindhoven.

Met de hygiëneregels nemen de militairen het ook niet zo nauw. In de ochtendkrant zegt de adjudant ‘Niet naleven van de hygiëneregels kan leiden tot ziektes die de kracht van de groep ondermijnen.’ Het materieel blijkt evenmin een zorg van de militairen te zijn. ‘Slecht onderhouden materieel kan uitvallen, wat ten koste kan gaan van mensenlevens’, aldus Friael. De brigadestaf heeft maatregelen aangekondigd om de discipline te verhogen.
Provincie:
Tag(s):