donderdag, 29. mei 2008 - 21:14

KBO Ouderen-afdeling Weert-Zuid wint Provinciale Vrijwilligersprijs

Maastricht

KBO Ouderenafdeling Weert-Zuid heeft dit jaar de Provinciale Vrijwilligersprijs gewonnen. De ouderenafdeling kreeg de prijs in Maastricht uitgereikt door gedeputeerde Odile Wolfs. De ouderenafdeling uit Weert behaalde 40% van de uitgebracht stemmen. Aan de prijs is een geldbedrag van € 2.500,- verbonden.

De overige vier genomineerden waren De Zorgondersteuner (Venlo), Jong Nederland Limburg (Melick), Stichting Fraiche (Vaals) en Stichting Voedselbank Midden-Limburg. Zij hebben ieder een aanmoedigingsprijs van € 500,- ontvangen.

De jury die bij het vaststellen van de nominaties vooral gelet had op de maatschappelijke betekenis en de provinciale uitstraling van de activiteit, was onder andere van mening dat KBO Ouderenafdeling Weert-Zuid met het project aantoont wat actief burgerschap betekent bij ouderen en hoe aanwezig talent bij ouderen (her)gebruikt kan worden voor algemeen maatschappelijke doelen. Het zijn voorbeeldprojecten die de vergrijzing van de Limburgse samenleving een ander gezicht geven.

Het project van KBO Ouderenafdeling Weert-Zuid is het sluitstuk van een compleet renovatieprogramma van de Oranjeflat in Weert met als einddoel het opplussen tot aanleunniveau van deze seniorenflat.
De Ouderenafdeling Weert-Zuid heeft het dagelijks beheer van deze nieuwe ontmoetingsruimte volledig op zich genomen. Het is een ruimte voor de bewoners van de Oranjeflat en voor de senioren uit de omgeving van deze flat. Er vinden dagelijks activiteiten plaats. Ook wordt er speciaal voor de meer kwetsbare groepen bewoners en senioren uit de omgeving meerdere dagen dagopvang en dagverzorging aangeboden. Verder wordt een eetpunt voor de flat- en wijkbewoners ingericht.
Provincie:
Tag(s):