maandag, 18. augustus 2008 - 22:38

Kemphanen terug in Ere-divisie

Eindhoven

De Eindhoven Kemphanen zijn definitief terug in de Nederlandse Ere-divisie ijshockey. Na elf jaar afwezigheid gaat de club onder de oude naam weer het ijs op op het hoogste niveau. De begroting is momenteel voldoende om een start te maken in dit rentree-seizoen, voor de komende jaren zal nog wel hard moeten worden om structureel voldoende geld bij elkaar te vergaren om de lichtstedelingen ook in de hoogste divisie te houden.

Tommie Hartogs, tot vorig seizoen actief als speler en assistent-coach van de Amstel Tijgers en nu technisch directeur bij de rabanders, heeft zijn selectie al zo goed als compleet, alleen wil hij de namen nog niet vrij geven. Als alles goed gaat wordt volgende week de trainer aangesteld.

Behalve de Kemphanen maakt ook Utrecht dit seizoen de rentree op het hoogste podium. De Leaf-Dragons werden afgelopen jaar kampioen in de Eerste-divisie en durft ook de sprong weer te maken. Hiermee komt het aantal teams in de Ere-divisie op negen, waar er twee jaar geleden nog slechts zes teams deelnamen. Vorig jaar debuteerden de Pecoma Grizzlies uit Groningen in de elite-klasse.

Bron : www.ijshockey.com
Categorie:
Tag(s):