zaterdag, 28. juni 2008 - 21:48

Kennis personeel Cordis voor regio behouden

Roden

Door de voorgenomen sluiting van Cordis in Roden verliest het Noorden een belangrijke speler in de Life Science sector. De provincies Drenthe en Groningen en de gemeente Noordenveld willen de kennis van het hoogopgeleide personeel graag behouden voor de regio. Een deel van hen wil mogelijk een eigen bedrijf starten.

Om deze aspirant-ondernemers professioneel te ondersteunen geven gedeputeerde staten van Drenthe 50.000 euro voor een Masterclass voor ondernemerschap in de Life Science sector. De provincie Groningen is voornemens 30.000 euro in de opleiding steken en de gemeente Noordenveld/ISD Noordenkwartier 22.500 euro. Daarnaast wordt ook een bijdrage verstrekt door Regio Groningen-Assen, Rabobank Noordenveld en het Mobiliteitscentrum Noordenkwartier.

Doel is om met deze unieke opleiding minimaal vijf nieuwe bedrijven in deze sector te kunnen verwelkomen. Deze Masterclass begint als pilot. Na de zomer wordt de opleiding ingebed in Strong Life Innovation, een totaalprogramma in het kader van Koers Noord / OP-EFRO op de gebieden van Life Science en Kenniseconomie.
Provincie:
Tag(s):