vrijdag, 22. februari 2008 - 17:26

Kerkradenaar bekent groot aantal graffitizaken

Kerkrade

Een 18-jarige inwoner van Kerkrade heeft verklaard een groot aantal voorwerpen in Kerkrade met graffiti te hebben beklad. Op dit moment zijn ongeveer 20 gebouwen, garagedeuren etc. bekend waarop de verdachte zijn sporen heeft achtergelaten.

De man werd 14 februari aangehouden. De politie kwam bij zijn woning aan de Ailbertuslaan omdat zij op zoek waren naar een vriend van de verdachte. Deze bleek niet aanwezig. Wél zag de politie een nepvuurwapen liggen en een zogenaamde tag op de beurs van de verdachte. De politie herkende deze tag omdat die ook op verschillende plaatsen in Kerkrade te zien was. Uiteindelijk heeft de politie met de verdachte door Kerkrade gereden waarbij hij verschillende plaatsen aanwees waar hij met graffiti vernielingen had gepleegd. Ook vanuit de politie en gemeente werden diverse locaties opgegeven die waren beklad. Het gaat hierbij onder meer om openbare gebouwen, verkeersmeubilair en electriciteitskasten. De man is afgelopen woensdag voorgeleid bij justitie en blijft nog 14 dagen in bewaring.

De verdachte zal civiel aansprakelijk worden gesteld voor de veroorzaakte schade en de schoonmaakkosten om de graffiti te verwijderen.
Provincie:
Tag(s):