maandag, 28. juli 2008 - 16:54

Kermis exploitant gaat door het lint

Tilburg

Een kermis exploitant werd in de nachtelijke uren gearresteerd op verdenking van poging tot doodslag. De man wilde rond 01.15 uur al met zijn vrachtauto door de Stadhuisstraat, terwijl de straat nog vol stond met publiek. De 36-jarige man uit Enschede reed met zijn combinatie naar zijn attractie toe om deze af te breken. Gezien de grote drukte was dat geen juist moment. Hij was al gewaarschuwd door horecapersoneel toen hij de dranghekken, die de straat afsloten, opzij zette.

De verdachte reed een statafel omver, waardoor een terrasbezoeker ten val kwam en bijna onder de auto terecht kwam. Ook twee spelende kinderen werden op het laatste moment door een omstander achter de truck weggetrokken. Het publiek werd steeds bozer en bekogelde de vrachtwagen met bier. Verder sloopte de menigte een buitenspiegel en de ruitenwisser. Als reactie hierop reed de verdachte met zijn vrachtwagen nog sneller achteruit, waardoor mensen bijna werden aangereden. Enkele bezoekers doken over terrasstoelen heen om niet onder de vrachtauto te belanden.

De gewaarschuwde agenten moesten de chauffeur in bescherming nemen tegen het publiek. Hij had zich inmiddels uit zelfbescherming opgesloten in zijn cabine De man werd gearresteerd en ingesloten.
Provincie:
Tag(s):