vrijdag, 4. januari 2008 - 14:06

Kerstbomenactie levert ruim 3.550 bomen op

Leeuwarden

Op donderdag 3 januari is door de gemeente Leeuwarden de jaarlijkse kerstbomenactie georga­niseerd samen met ruim twintig basisscholen uit onze gemeente. Op deze donderdag zijn de kinderen gedurende enkele uren de stad en de dorpen ingegaan, op zoek naar afgedankte kerst­bomen. Sommige kinderen zijn de dagen ervoor ook al druk aan de slag gegaan en hebben in enkele gevallen tientallen kerstbomen verzameld en thuis opgeslagen. De kerstbomen zijn door de gemeente bij de scholen opgehaald.

De leerlingen en hun docenten hebben weer hun beste beentje voorgezet. Ondanks het feit dat de inzameling in de kerstvakantie heeft plaatsgevonden, is er door veel scholen enthousiast deelgenomen. In totaal zijn er ruim 3.550 bomen ingezameld. De ingezamelde bomen worden versnipperd en gecomposteerd en komen voor het grootste deel terecht in het Leeuwarder groen.

De leerlingen hebben voor elke ingezamelde boom een sinaasappel en een lot ontvangen. Iedere school heeft een cadeaubon van € 25 ontvangen, die is verloot onder de deelnemende leerlingen. De scholen ontvangen voor elke ingezamelde boom € 0,45. Hulde aan de basisscholen en hun leerlingen, die ook dit jaar weer een dag van hun kerstvakantie aan de inzameling besteed hebben!
Provincie:
Tag(s):