maandag, 8. december 2008 - 22:14

Kerstjumbo verlicht polder rond Aviodrome

Lelystad

Zowel voor verkeer op de snelweg A-6 als voor de passagiers van de op
12 kilometer hoogte overvliegende Airbussen heeft Flevoland binnenkort een nachtelijke blikvanger van jewelste!

Wanneer de dagen in deze koude decembermaand korter worden, zorgt de Boeing 747 Jumbojet van het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome voor een lichtbaken in de polder.

Op zaterdagavond 13 december zet de Aviodrome dit enorme passagiersvliegtuig, tijdens een sfeervol ‘midwinterspektakel’, volledig in het licht. En als de Jumbojet van een afstand al een spektakel zal worden, dan wordt het van dichtbij helemaal een uniek gezicht. De Aviodrome nodigt iedereen van harte uit om dit lichtspektakel mee te maken.

Kerst tussen de vliegtuigen
Voor de verlichting van de Boeing 747 Jumbojet worden bezoekers op zaterdag 13 december vanaf 18.30 uur warm ontvangen op het vliegplatform van de Aviodrome. Dit is al een ervaring op zich; het vliegplatform is normaliter strikt verboden terrein voor bezoekers.

Het uitzicht op de Jumbojet is vanaf dit vliegplatform op z’n minst spectaculair te noemen. Omringd door historische vliegtuigen als de SP2H ‘Neptune’ en de Grumman Tracker staan op het vliegplatform warme hapjes en drankjes klaar.

Om de kerstsfeer compleet te maken wordt de avond begeleid door gezellige kerstmuziek. Om 19.30 uur worden uiteindelijk de lampjes, waarvan de Jumbojet van top tot teen is voorzien, ontstoken. Deze blijven de daaropvolgende weken branden, waardoor de Kerstjumbo van mijlenver nog te bewonderen is.

Ook starten op deze zaterdagavond, wanneer het weer dit toestaat, andere historische vliegtuigen bij de Aviodrome hun motoren. De avond van de Kerstjumbo belooft daarmee voor iedereen een bijzondere en spectaculaire familieavond te worden.

Gratis entree
Vanaf 18.30 uur is iedereen op deze zaterdag 13 december van harte welkom bij de Aviodrome. Tegen 21.30 uur sluit de Aviodrome. Zowel parkeren als de toegang tot het vliegplatform van de Aviodrome is op zaterdagavond gratis.

Uitsluitend het vliegplatform is zaterdagavond 13 december geopend. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome is, net als op alle andere dagen (met uitzondering van de maandagen buiten de schoolvakanties), geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Voor meer informatie over de Aviodrome kunnen geïnteresseerden contact opnemen met de Aviodrome via tel. 0900-AVIODROME (0900-2846376; 25 ct.p.min) of via de website www.aviodrome.nl. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome bevindt zich aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad.
Provincie:
Tag(s):