zondag, 21. december 2008 - 14:18

Kerstman redt duiven van wisse dood

Amsterdam

Comité Dierennoodhulp en de Werkgroep Park en Fauna hebben zondag 21 december in de ochtend opnieuw de hulp ingeroepen van de kerstman. Hij is het dak op gestuurd van een gebouw van woningcorporatie de Alliantie in stadsdeel Slotervaart bij het Abraham Staalmanplein in Amsterdam om de door een ongediertebestrijdingbedrijf gevangen duiven te bevrijden en zo te redden van een wisse dood.

Dit omdat de Alliantie volgens Comité Dierennoodhulp en de Werkgroep Park en Fauna blijft doorgaan met het laten vangen en doden van duiven ondanks eerder gemaakte afspraken. Afgelopen donderdag is de kerstman ook al op het dak geweest en heeft toen 12 duiven die gevangen zaten in de vangkooien bevrijd.

Vandaag waren het er zes die hij kon redden. Daarna heeft hij de valdeuren van de kooien gesloten zodat er ook geen duif meer in kan. De kerstman vindt het niet gepast dat deze dieren, die notabene als symbool voor vrede staan, de nek wordt omgedraaid terwijl er voldoende diervriendelijke methoden zijn om duivenoverlast tegen te gaan.

Op het dak vond de kerstman opnieuw twee dode duiven waarvan de kop was afgerukt, bij één duif was de poot afgesneden. ‘Hoogstwaarschijnlijk had de duif een ring om de poot en omdat geringde duiven niet gedood mogen worden, snijdt men de geringde poot eraf’, melden de dierenorganisaties.

De dierenorganisaties en de kerstman zijn boos omdat woningcorporatie de eerder in dit jaar gemaakte diervriendelijke afspraken (in maart 2008) gewoon overboord heeft gegooid enkel omdat er een nieuw Hoofd Beheer is gekomen.

Zij vinden het onoverkomelijk dat deze woningcorporatie opnieuw duiven door het ongediertebestrijdingbedrijf om zeep laat helpen terwijl er afspraken lagen dit niet meer te doen; omdat dit zeer dieronvriendelijk en daarbij, zoals wetenschappelijk bewezen, zinloos is. De Alliantie was zondag niet bereikbaar voor commentaar.
Provincie:
Tag(s):