vrijdag, 17. oktober 2008 - 23:29

Kettingbotsing rijksweg A-27

Raamsdonksveer

Vrijdagmiddag heeft omstreeks 13.15 uur een kettingbotsing plaats gevonden op rijksweg A27, in de richting van Gorinchem, net voorbij de oprit / afrit Hooipolder(A59). Daarbij waren twee vrachtauto's, een bestelauto en drie personenauto's waarvan één met aanhangwagen betrokken. De bestuurder van de bestelauto, een 62-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam zat bekneld. Hij moest door brandweerlieden uit zijn benarde positie worden bevrijd. Hij is met arm- en nekletsel met een ambulance naar het Amphiaziekenhuis in Breda (locatie Molengracht) vervoerd.

De politie vermoedt dat een aanrijding tussen een vrachtauto bestuurd door een 46-jarige man uit Benidorm en een daarvoor rijdende personenauto met aanhangwagen de kettingbotsing heeft ingeleid.Kort daarvoor had op de andere rijbaan ook een aanrijding plaats gevonden.

Ter plaatse bleek dat een Spaanse vrachtauto in aanrijding was gekomen met een aanhangwagen. De chauffeur vertelde dat hij op de rechterrijstrook reed. Hij was naar de linkerrijstrook uitgeweken en kennelijk in aanrijding gekomen met de aanhangwagen die daardoor losschoot Hij werd vervolgens aangereden door een truck met oplegger bestuurd door een 55-jarige man uit Nunspeet, die ook uitweek naar de linkerrijstrook. Daar botste nog een bestelauto tegen aan. Naast de 2e vrachtauto bevonden zich nog twee personenauto's, een van deze auto's bestuurd door een 58-jarige vrouw uit Noorden kwam in aanrijding met de 2e vrachtauto.

Twee verkeersongevallenanalisten hebben een sporenonderzoek ingesteld. Door de politieheli zijn overzichtfoto's en opnamen gemaakt. Tevens zijn door hen de lange files op rijksweg A27 en A59 gemonitord. Door Rijkswaterstaat is ter plaatse geassisteerd. De rijbaan werd omstreeks 16.25 uur weer vrijgegeven.

De Spaanse vrachtwagenchauffeur heeft een boete van 400 euro gekregen.
Provincie:
Tag(s):