maandag, 18. februari 2008 - 9:46

Keur aan artiesten op Ticket for Tibet festival

Amsterdam

Op zondag 20 april vindt de derde editie van Ticket for Tibet plaats. Het NSDM terrein in Amsterdam-Noord is voor één dag vol muziek, cultuur, sport en debat; met onder anderen: Blof, Racoon, the Scene, Wende Snijders, Gerard van Maasakkers, Peter Pan Speedrock, de Tibetaanse ster Loten, Van Katoen, Postman, Heideroosjes en de Osdorp Posse.

Ticket for Tibet is een non-profit festival met als doel om de situatie in Tibet onder de aandacht van een groot Nederlands publiek te brengen. Juist nu de Olympische Spelen in Beijing aanstaande zijn, gloort er hoop dat China gevoelig zal zijn voor internationale druk om meer ruimte te geven aan de Tibetaanse cultuur. In de woorden van de Dalai Lama in een brief gericht aan het festival: "... our rich culture, peaceful outlook and respectful attitude to the environment contain a wealth of experience that can be of widespread benefit to others. Humanity would be poorer if were to be lost."


Bezoekers kunnen genieten van een breed programma met onder meer Nederlandse en Tibetaanse muziek, kunst, workshops, films, debatten en sportactiviteiten. Een kleine greep uit het programma: op het hoofdpodium aan het IJ treden o.a. Blof, Racoon, Moke en the Scene op - in het Tibetdorp kun je terecht voor Tibetaanse dans, zang en film - Peter Pan Speedrock, Osdorp Posse en Van Katoen trekken alle registers open op het Rockpodium - je kunt in debat over politiek, mensenrechten en de aankomende Olympische Spelen in China met o.m. Hans van Baalen (VVD Tweede Kamerlid), Erik van Muiswinkel en Arjen Hamburger (Nederlandse mensenrechtenambassadeur) - er is heerlijk Tibetaans eten - het Forbidden Team (het Tibetaanse voetbalelftal in ballingschap) neemt het op tegen teams van bekende Nederlanders - en nog veel meer.
De komende weken zal de line-up verder aangevuld worden. Kaarten kosten euro 17,50 en zijn verkrijgbaar bij alle bekende voorverkoopadressen.
Categorie:
Tag(s):