woensdag, 27. augustus 2008 - 18:13

Kid Rock in 013 Tilburg

Amsterdam

Op zaterdag 13 december geeft Kid Rock een concert in 013 in Tilburg. De Amerikaanse rocker scoort met ‘All Summer Long’ dé zomerhit van 2008. Het nummer staat al weken in de top van de hitlijsten en is de meest gedraaide song op de radio zenders. De kaartverkoop voor dit concert start aanstaande zaterdag om 10.00 uur.

In 1971 in het Amerikaanse Romeo (Michigan) geboren als Robert James Ritchie, leidt Kid niet bepaald een alledaags leven. Zo maakt hij al als 11-jarig jochie deel uit van de hiphop-formatie The Furious Funkers. Op zijn vijftiende verlaat hij het ouderlijk huis om vanaf dat moment met muziek zijn kostje bijeen te scharrelen. Hip hop en rap zijn Kid’s eerste liefde maar naar mate hij ouder wordt verdiept hij zich ook in hardrock, southern rock, country en rock ’n roll. Niet alleen als zanger en rapper is hij verdienstelijk, hij bespeelt ook moeiteloos meerdere instrumenten.

In de tweede helft van de jaren negentig groeit The American Badass in eigen land uit tot een fenomeen. De raprocker uit Detroit heeft zijn eigen merchandiselijn, een kortstondig relatie met Pamela Anderson en een aantal hitsingles waaronder 'Cowboy' - een geslaagde mix van southern rock en hip hop. Tijdens MTV’s Video Music Awards in 1999 staat Rock samen met Run DMC en Aerosmith op de podiumplanken voor de uitvoering van 'Walk This Way'. Dit optreden zorgt er definitief voor dat Kid’s naam in Amerika gevestigd wordt.

Tijdens een benefietconcert voor de slachtoffers van orkaan Katrina zingt hij namelijk de klassieker 'Sweet Home Alabama'. Het is dan ook dit nummer dat als basis dient voor zijn enorme zomerhit 'All Summer Long', die in Nederland in de zomer van 2008 niet van de radio te branden is. Evenals in Duitsland, Zweden, Oostenrijk en Engeland komt het op nummer één van de single hitlijst. Het nummer is afkomstig van zijn vorig jaar verschenen langspeler 'Rock ’n Roll Jesus', die in Amerika inmiddels een platina status heeft behaald.
Categorie:
Tag(s):