dinsdag, 7. oktober 2008 - 21:17

Kijk je ogen uit op de Kunstmarkt van Tynaarlo

Vries

Zaterdag 11 oktober tonen kunstenaars hun kunnen tijdens de kunstmarkt in het gemeentehuis in Vries. Van 12.00 tot 16.30 bent u van harte welkom om amateurkunstenaars van een hoog niveau aan het werk te zien. Een kopje koffie van cateraar Vijfschaft staat voor u klaar!

Schilderijen, keramiek, boetseren en hergebruikte, verwerkte kleren. Slechts een greep uit het aanbod van kunstvormen die zaterdag in het gemeentehuis te zien zijn. Maak een praatje met een van de kunstenaars en kom meer te weten over het hoe en waarom, of schaf een prachtig stuk aan voor in uw collectie.

Tijdens de Kunstmarkt worden er gedurende de middag ook workshops gegeven. Glas in lood, keramiek schilderen en dichten zijn enkele workshops waar u aan mee kunt doen. Onder begeleiding van een professionele kunstenaar maakt u een prachtig product, dat u vervolgens mee naar huis mag nemen. Deelname is gratis.

Zing het lied van Tynaarlo, want bij een verjaardag hoort een lied! Het lied is de woensdag er voor ingestudeerd. Tijdens de Kunstmarkt wordt het lied aan het eind van de middag ten gehore gebracht! De muzikale omlijsting van de Kunstmarkt wordt verder verzorgd door de Stroomdalkapel. Alleen al deze twee mooie stukjes muziek is al reden genoeg om zaterdag naar het gemeentehuis te komen.

Niets is ons te gek en daarom is er een heuse kunstveiling tijdens de kunstmarkt! 10 bijdragen van verschillende verenigingen uit de gemeente Tynaarlo worden tussen 14.00 en 15.00 uur geveild door Jacques ’d Ancona.

Op de website www.TienJaarTynaarlo.nl, onder het kopje Veiling Kunst en Cultuur staan diverse kunstproducten, waar u via de website op kunt bieden. Tijdens de Kunstmarkt worden de 10 populairste inzendingen door Jacques ‘d Ancona afgeveild. Op deze wijze kunt u een prachtig kunststuk voor een klein bedrag bij u in huis een plekje geven.

De opbrengst van de kunstveiling wordt aan goede doelen geschonken. De helft van het bedrag gaat naar de vereniging, als bijdrage voor de clubkas. De andere helft is bedoeld voor een speciale fiets voor de bewoners van de Enk. Hiermee kunnen de gehandicapte bewoners onder begeleiding van hun verzor-gers tòch van de buitenlucht en de prachtige omgeving genieten.
Provincie:
Tag(s):