donderdag, 22. mei 2008 - 22:30

Kijker zwicht voor terreur, King Jaap wint Gouden Kooi

Eemnes

'Terror' Jaap, die zich in villa in Eemnes profileerde als een ware clown gaat met de hoofdprijs van De Gouden Kooi naar huis. De hele wedstrijd door had hij samen met maatje Huub een plan om als laatste twee over te blijven in de villa. Maar na 451 dagen met Huub werd deze in de finale als eerste weggestemd, direct gevolgd door Amanda. Jaap liet tijdens de finale weten dat de helft van zijn prijzengeld naar een goed doel gaat.

De eindstrijd ging tussen Jaap en 'kickbokser' Brian. De hele avond stond Brian aan kop maar in de laatste tussenstand ging Jaap hem plotseling voorbij en kreeg de meeste stemmen van de kijkers.

De student uit Brielle wil van zijn prijzengeld een spareribs-huis bouwen en dit met als zijn vrienden gaan opeten, zo liet hij donderdagmorgen nog weten. Zijn grote liefde Cora wil hij alles geven, dus is het volgens de zelfgekroonde koning logisch dat hij moest winnen.

'King' Jaap won een bedrag van 1.375.000 euro en mag zich als enige deelnemer na vandaag miljonair noemen. Op de persconferentie na afloop van de show maakte Jaap bekend dat het goede doel van zijn keuze: stichting JAAP was. "Niets is zoals het lijkt in de villa en ook dit keer blijkt dat zo te zijn. Bedankt voor jullie stemmen" aldus een dolblije Jaap.
Categorie:
Tag(s):