maandag, 2. juni 2008 - 9:10

Kijkje in het Riool van Zuidhorn

Zuidhorn

Op 14 juni aanstaande organiseert de gemeente Zuidhorn de “Open Dag Riolering�. De gemeente investeert de komende jaren veel in de riolering; oude riolen worden vervangen en het lozen van vervuild rioolwater op oppervlaktewater moet verder worden voorkomen.

Op 2 locaties in Zuidhorn kunt u zien wat moderne rioleringstechniek inhoudt, welke problemen de gemeente en het waterschap tegen komen en wat het gemeentelijk beleid is. In en rondom sporthal Quicksilver S wordt een tentoonstelling ingericht met spectaculaire demonstraties. Zo is een camera-inspectie van een riool te zien en wordt een minigemaal gedemonstreerd.

Kinderen kunnen met pvc buizen en hulpstukken hun eigen riool bouwen. Ouders en kinderen vanaf 10 jaar, kunnen afdalen in het bergingsriool. Voor jongere kinderen zijn er andere activiteiten, zoals een springkussen, knutselen en schminken. Uiteraard wordt ook voor wat lekkers gezorgd.

Het waterschap Noorderzijlvest stelt daarnaast de rioolzuiveringsinstallatie in Zuidhorn speciaal voor deze gelegenheid open. Ook daar kunt u een rondleiding krijgen, waarbij wordt verteld hoe het water van wc, douche en keuken weer zo schoon wordt, dat het verder mag naar het Van Starkenborghkanaal. Bezoekers worden met paardentrams heen en weer gebracht tussen de sporthal en de rioolwaterzuivering.
Provincie:
Tag(s):