donderdag, 31. juli 2008 - 17:34

Kind bevrijd uit snikhete auto

Denekamp

Op woensdag 30 juli rond 14.30 uur trof de politie een kind van 1 jaar aan dat achtergelaten was in een auto die in de volle zon geparkeerd stond aan de Eurowerft in Denekamp. De politie heeft een ruit ingeslagen om het kind te bevrijden. Dit heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

Het in de auto achtergelaten kind werd door de politie aangetroffen naar aanleiding van een melding van een bezorgde burger. Deze zag in een aan de Eurowerft geparkeerde Duitse auto een kind van 1 jaar zitten. De auto stond in de volle zon geparkeerd.

De agenten hebben direct een portierraam ingeslagen om het kind te bevrijden. Bij een plaatselijke drogist hebben de agenten een drinkflesje met water gehaald dat ze aan het kind hebben gegeven.

Na wat verkoeling werd het kind rustiger. De agenten hebben een ambulance laten komen. Ambulancepersoneel besloot het kind voor observatie mee te nemen naar het ziekenhuis.

Op dat moment kwam de moeder van het kind ter plaatse. Zij, een 39-jarige vrouw uit Duitsland, bleek het kind ongeveer een uur alleen gelaten te hebben, zich niet realiserend welk effect de zomerse warmte op een gesloten auto heeft. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie Twente wil nogmaals iedereen op het hart drukken om, met name met zomers weer, geen kinderen en huisdieren achter te laten in de auto.
De GGD Regio Twente benadrukt de extra gezondheidsrisico's die warm weer met zich meebrengt.

Vooral jonge kinderen hebben veel moeite om hun eigen lichaamstemperatuur goed te reguleren. De GGD adviseert in warme periodes goed op jezelf, maar ook op anderen, te letten.
Provincie:
Tag(s):