maandag, 11. februari 2008 - 10:01

Kind voelt zich dupe van asociaal gedrag in verkeer

Den Haag

Kinderen voelen zich onveilig in het verkeer door gebrek aan overzicht en het asociale gedrag van andere weggebruikers. Dat blijkt uit een onderzoek dat de ANWB heeft laten doen onder schoolkinderen uit Den Bosch en Rotterdam.

In het onderzoek zeggen kinderen dat ze geen voorrang krijgen, afgesneden worden en te maken hebben met andere weggebruikers die door rood rijden.

Kinderen zijn van dit gedrag van volwassenen in het verkeer de dupe. Ze hebben daarnaast vaak onvoldoende overzicht bij drukte, obstakels in het verkeer of door het weer. Veel kinderen worden hierdoor onzeker en durven uit angst minder initiatief te nemen.

De ANWB heeft het onderzoek laten doen ter gelegenheid van de opening van het actieplatform KindVerkeersveilig. Dat platform is vanmorgen geopend door de hoofddirecteur van de ANWB, Guido van Woerkom, samen met vier kinderen uit groep zeven van de Rietveldschool in Badhoevedorp.

Op het actieplatform kunnen de kinderen foto’s uploaden van plekken waar zij zich onveilig voelen op weg van en naar school. De ANWB zal deze plaatsen onder de aandacht van de wegbeheerders brengen. Per provincie adopteert de campagne een onveilige plek om deze met de wegbeheerder en/of gemeente veiliger voor kinderen te maken. De ANWB zal geregeld aan de kinderen terugmelden hoe het er in hun woonplaats voorstaat met de verkeersveiligheid.
Provincie:
Tag(s):