donderdag, 5. juni 2008 - 12:18

Kinderafdeling Westfriesgasthuis heeft eindelijk speeltuin

Hoorn

De kinderafdeling van het Westfriesgasthuis in Hoorn zag een jarenlange wens in vervulling gaan: een eigen speeltuin. In de speelkamer op de afdeling is een deur naar buiten en via de loopbrug zijn kinderen zo in de speeltuin.

Kinderen kunnen onder begeleiding van een ouder, kinderverpleegkundige of pedagogisch medewerker in de speeltuin spelen. De Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis heeft de komst van de speeltuin financieel mede mogelijk gemaakt.

De aanwezige kinderen gingen na de opening direct enthousiast spelen op de verschillende toestellen zoals de glijbaan, schommel en wipkip. Mariëtte van Berkum, unithoofd afdeling Kind & Jeugd: “Het realiseren van een buiten speeltuin was een lang gekoesterde wens van de kinderafdeling. Wij zijn zeer blij dat deze wens in vervulling is gegaan. En het is leuk dat je kinderen direct ziet spelen.� De speeltuin heeft ook een positief effect voor andere patiënten die in het ziekenhuis liggen en hier op uitkijken.

Binnentuin
De hele binnentuin is dit voorjaar onder handen genomen. Naast het plaatsen van de speeltuin bij de kinderafdeling zijn er ook wandelpaden aangelegd. Patiënten en familie hebben nu de mogelijkheid om tijdens het ziekenhuisverblijf even een korte wandeling te maken en frisse lucht te scheppen. De vijver en de karakteristieke kunstwerken hebben hun plek in de binnentuin behouden en komen nu nog beter tot hun recht.
Provincie:
Tag(s):