maandag, 7. januari 2008 - 20:07

Kinderboerderij Wolfslaar krijgt keurmerk

Breda

Kinderboerderij Wolfslaar van het Milieu Educatief Centrum (MEC) in Breda aan de Wolfslaardreef heeft het Keurmerk Kinderboerderijen ontvangen. Kinderboerderij Wolfslaar behoort tot de eerste 40 kinderboerderijen die het keurmerk ‘Erkende Kinderboerderij – Goed voor elkaar’ hebben ontvangen. In totaal zijn er 300 kinderboerderijen in Nederland.

Het certificaat geeft aan dat Kinderboerderij Wolfslaar voldoet aan de basisnormen. Voor bezoekers is het een garantie dat de boerderij volgens de wettelijke voorschriften werkt. De erkenning wordt verstrekt en getoetst door het Landelijk Coördinatiepunt Keurmerk Kinderboerderijen. Het doel van het keurmerk is de kwaliteit van kinderboerderijen te borgen.

Om een 'Erkende Kinderboerderij' te zijn, moet een stadsboerderij voldoen aan een uitgebreid eisenpakket. Er wordt gekeken naar hygiëne, Arbo-eisen, dierenwelzijnaspecten en de veiligheid van de bezoekers en medewerkers en of de stadsboerderij voldoet aan de specifieke wet- en regelgeving voor de sector. Alle bestaande regels ten behoeve van het keurmerk worden getoets door de Gezondheidsdienst voor Dieren. Het Landelijk Coördinatiepunt keurmerk kinderboerderijen verleent het keurmerk na een positief advies van de Gezondheidsdienst.

Het MEC ontvangt jaarlijks grote aantallen bezoekers, waaronder leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs. In 2007 hebben ongeveer 4.700 leerlingen van basisscholen uit Breda op het terrein natuur- en milieueducatieve lessen kregen. Deze lessen variëren van het vangen van waterdiertjes in de paddenpoel tot lessen over wat dieren eten en hoe ze zich gedragen. Volwassen bezoekers vinden op het terrein onder andere voorbeelden van milieuvriendelijke tuinafscheidingen en vlindervriendelijke tuintips. In het MEC zijn bijvoorbeeld ook nestkasten te koop en kunnen bezoekers gratis folders met tuintips meekrijgen.
Provincie:
Tag(s):