donderdag, 27. november 2008 - 22:05

'Kinderen doen mee! Ook in Borger-Odoorn'

Borger-Odoorn

Wethouder Alberts heeft samen met staatssecretaris Aboutaleb in Zwolle begin deze week het convenant ‘Kinderen doen mee! Ook in Borger-Odoorn’ ondertekend.

Het kabinet vindt het belangrijk dat kinderen gelijke kansen krijgen om hun talenten te ontplooien, ongeacht het inkomen van hun ouders. De staatssecretaris heeft in de Tweede Kamer aangekondigd in 2008 en 2009 jaarlijks 40 miljoen euro extra aan de gemeente beschikbaar te stellen voor de bestrijding van armoede bij kinderen.

Ook de gemeente Borger-Odoorn vindt het van belang dat kinderen van ouders met een laag inkomen toch mee kunnen doen in de samenleving. Zij moeten deel kunnen nemen aan sport en culturele activiteiten. Dit wordt in het bestaand beleid ook al toegepast. Het Fonds Maatschappelijke Participatie kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het betalen van een schoolreisje of muziekles. Ook het startpakket voortgezet onderwijs is specifiek gericht op kinderen die de overstap maken van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. De computerregeling is er zodat (de ouders van) jongeren tussen de 12 en 18 jaar eens per vijf jaar een computer en een internetabonnement kunnen aanschaffen. Ten slotte werkt Borger-Odoorn samen met het Jeugdsportfonds Drenthe, dat ondermeer de contributie van de sportvereniging van jongeren uit een gezin met een laag inkomen vergoedt.
Provincie:
Tag(s):