zondag, 8. juni 2008 - 9:20

Kinderen gered bij brand in woning

Den Haag

Zaterdagavond rond half elf heeft de brandweer een uitslaande brand aan de Van Boetzelaerlaan geblust. Het gezin, waarvan twee kinderen lagen te slapen, en hun bezoek wisten het pand veilig te verlaten. Een persoon is door een ambulance nagezien, maar hoefde niet te worden vervoerd.

Het gezin uit de woning zat met bezoek in de tuin voetbal te kijken, toen de stroom uitviel. Bij nader onderzoek naar de reden van de stroomuitval werd in de woning de brand ontdekt. Twee kinderen die al sliepen zijn snel uit bed gehaald en met de rest van het gezelschap in veiligheid gebracht.

In een kamer op de tweede (zolder-)verdieping was brand uitgebroken die door een lichtkoepel uit het dak sloeg. De vlammen waren zó goed zichtbaar, dat er meerdere mensen naar 112 hebben gebeld.

De brandweer bluste de brand, maar kon niet voorkomen dat de betreffende kamer is uitgebrand en de rest van de zolder zwaar beschadigd raakte. De begane grond en eerste verdieping liepen door rook, roet en water ook schade op. De totale schade aan de woning is aanzienlijk. De bewoners zullen de nacht elders doorbrengen.

Bij de buren aan weerszijden van het brandadres heeft de brandweer gecontroleerd of er geen koolmonixide gemeten werd. Toen dat het geval was, konden die bewoners hun huis weer betrekken.

De stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoners te ondersteunen bij de nasleep van dit incident. Deze stichting adviseert gedupeerden en regelt zo nodig schadeherstelbedrijven, onderdak voor de eerste dagen en andere ‘praktische’ noodzakelijkheden.
Provincie:
Tag(s):