zondag, 10. augustus 2008 - 21:35

Kinderen in het Noorden weer naar school

Amsterdam

De kinderen op de basisschool die in de provincies Groningen, Friesland, Noord-Holland, Flevoland, Overijssel en Drenthe wonen, gaan maandag weer naar school. Een week later zal ook het voortgezet onderwijs weer naar school gaan. Hiervoor is Veilig Verkeer Nederland (VVN) de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ gestart. Na de zomervakantie moet iedereen weer wennen aan het drukke verkeer.

Kinderen zijn nog vol van de vakantie en het nieuwe schooljaar. Veel van hen lopen of fietsen een nieuwe route naar een nieuwe school. Automobilisten moeten weer wennen aan schoolgaande kinderen in het verkeer. In deze periode zit een ongeluk in een klein hoekje.

De politie zal extra controleren, maar kan natuurlijk niet op alle plekken tegelijk zijn. Met folders, ansichtkaarten en spandoeken probeert VVN iedere weggebruiker er op te attanderen extra alert te zijn.

In 2007 vielen er 21 doden en enkele honderden ziekenhuisgewonden onder kinderen van 4 t/m 12 jaar. Eenderde van de ongevallen met kinderen gebeurt op weg van huis naar school of andersom.
Provincie:
Tag(s):