donderdag, 19. juni 2008 - 19:14

Kinderen Kinderopvang leiden ouders rond in Groninger Museum

Groningen

Zaterdag 21 juni is er vanaf 11.00 uur in het Groninger Museum een speciaal feestje voor kinderen van SKSG Kinderopvang en hun ouders. Zo’n 20 kinderen van de buitenschoolse opvang van Merdeka en Roezemoes hebben afgelopen weken in kijk- en doeworkshops van het Groninger Museum onder leiding van een museumdocente eigen kunstwerken gemaakt. Deze heiligdommen en torens zijn verwerkt in een grote installatie in het Onderwatercafé van het museum.

Als ware kunstkenners mogen de kinderen hun trotse ouders en andere familie vervolgens rondleiden over de verschillende tentoonstellingen die in het kader van Go China! worden georganiseerd. Zo gaat ‘China’ leven voor oud en jong.

Het Groninger Museum en SKSG Kinderopvang hebben sinds deze week hun samenwerking bezegeld in een convenant dat werd ondertekend door beide directeuren.

Een deel van de kunstwerken van Merdeka zijn woensdag 25 juni van 15.30 tot 17.30 uur nog te zien op kindercentrum De Kleine Wereld, Celebesstraat 35. De docente van het Groninger Museum zal aanwezig zijn om ouders en andere BSO-kinderen van Merdeka meer te kunnen vertellen over de China-tentoonstellingen in het Groninger Museum.
Provincie:
Tag(s):