vrijdag, 8. augustus 2008 - 9:17

Kinderen onwel na speurtocht in bos

Boekel

Acht kinderen in de leeftijd van 12-14 jaar zijn in de nacht van donderdag op vrijdag, omstreeks middernacht, onwel geraakt bij een vossenjacht. Dat gebeurde in het bos bij een camping aan de Peelstraat in Boekel. Dit maakt de gemeente bekend.

De kinderen zijn naar ziekenhuizen in Nijmegen, Oss en Helmond gebracht. Ze voelden zich niet goed en hadden last van hun ogen.

De kinderen zijn onderzocht in het ziekenhuis. Inmiddels maken ze het weer goed. In het bos was een vossenjacht uitgezet waaraan ongeveer 50 kinderen en begeleiders deelnamen. De acht kinderen die ziek zijn geworden zaten bij elkaar in de groep.

Politie, brandweer en ambulance waren snel ter plaatse. Gezien de situatie werd een calamiteitenteam samengesteld met daarin alle betrokken hulpdiensten. Ook burgemeester Haas kwam ter plaatse. De politie zette het gebied rondom de camping af. Ongeveer 80 mensen moesten hun caravan tijdelijk verlaten. Zij werden opgevangen in de kantine van de camping. Daarna zijn nog drie kinderen en een volwassene naar het ziekenhuis gebracht omdat zij zich niet lekker voelden. Het is nog niet duidelijk of er een verband is met de onwelwording van de kinderen eerder op de avond.

De brandweer heeft de strook bos dat direct grenst aan de camping, en waar de speurtocht werd gehouden, doorzocht. Daarbij zijn ook metingen verricht, er zijn echter geen stoffen gevonden. Rond 04.00 uur konden de campinggasten terug naar hun caravans.

De Boekelse brandweer is inmiddels bezig om het bos bij daglicht te doorzoeken. Zij krijgen daarbij hulp van de politie.

Burgemeester Haas is in overleg gegaan met de organisatie en heeft geadviseert om laatste Joepie-dag plaats te laten vinden in Nia Domo.
Provincie:
Tag(s):