maandag, 18. augustus 2008 - 1:45

Kinderen van verdrinkingsdood gered

Zaltbommel

Zondagmiddag rond 16.15 uur kwam een melding dat twee kinderen te water waren geraakt in de Waal, ter hoogte van de Waalkade. De hulpverleningsdiensten politie, brandweer met duikers, ambulancedienst en de traumahelikopter gingen met grote spoed naar Zaltbommel.

De twee kinderen, een jongetje van vier en een meisje van zes uit Londen (GB) waren gaan spelen in het lage gedeelte bij een krib. Ineens zouden zij met de stroming zijn meegenomen naar een dieper deel.

Een 18-jarige inwoner van Zaltbommel, die kennelijk toezicht hield of in elk geval bij deze kinderen hoorde, zag het onheil gebeuren. Het lukte hem om het jongetje, dat in de problemen verkeerde, uit het water te halen.

Op de kant kwam de vierjarige weer bij en een getuige ontfermde zich over hem. Op dat moment passeerde een andere getuige op een fiets en zag dat het meisje inmiddels met haar hoofd naar beneden in het water dreef. Deze man heeft samen met de 18-jarige vervolgens het meisje eruit gekregen. Zij was in eerste instantie niet bij kennis en werd in een stabiele zijligging gebracht. Zij bleek erg veel water binnengekregen te hebben. Medisch personeel bood alle nodige zorg.

Weer bij kennis en stabiel werden het meisje en haar broertje met een ambulance naar een ziekenhuis in Den Bosch overgebracht. Daar bleek de 4-jarige wat onderkoeld. Beide kinderen blijven in ieder geval aankomende nacht ter observatie in het ziekenhuis.
Provincie:
Tag(s):